250.000 Jobs

There are more than 250,000 jobs in The Hague in all imaginable fields. No matter what your background and career goals are, The Hague offers attractive career prospects. There are also a number of specific sectors in which The Hague distinguishes itself from other cities. There are exceptional career opportunities here that you just won’t find anywhere else.

Karolina: "Ik geniet ervan hier in Den Haag te zijn. Het was zo'n ontdekking dat Den haag zo veel te bieden heeft."

Grote kans dat je hier in Den Haag je droomcarrière vindt. En vind je hier toevallig toch net niet wat je zoekt? Den Haag is onderdeel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daarmee maakt het deel uit van het meest grootstedelijke en dichtbevolkte gebied van Nederland. Hierdoor kun je binnen 45 minuten reizen vanuit Den Haag tot wel 1,8 miljoen banen bereiken of vind je een gigantische markt voor jou als jonge ondernemer om te veroveren!

Vrede en recht

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Den Haag internationale stad van vrede en recht. In Den Haag zijn veel internationale organisaties gevestigd die zich inzetten voor een vrediger, rechtvaardiger en veiliger wereld. Van VN-organisaties die rechtspreken in internationale conflicten tot organisaties gericht op het bevorderen van democratie in landen waar dit nog niet vanzelfsprekend is. Werk je in deze sector dan lever je een concrete bijdrage aan een betere wereld. Betekenisvol en eervol werk dus!

Overheid

Kenmerkend voor Den Haag is natuurlijk dat het de nationale regeringsstad is. Naast het centrum van de landelijke politiek huisvest Den Haag vele ministeries en overheidsinstanties. De overheid is dan ook met meer dan 35.000 banen een grote werkgever in Den Haag. En tussen al die banen zitten een hele hoop boeiende functies die je de kans geven om te werken aan de toekomst van Nederland.

Security

Den Haag is met The Hague Security Delta ook sterk vertegenwoordigd in de technologische sector. The Hague Security Delta is het toonaangevende veiligheidscluster van Europa en bestaat uit talloze bedrijven, overheden, kennisinstellingen en onderzoeksinstellingen. Vanuit de HSD Campus in Den Haag houden zij zich bezig met cyber security, forensische wetenschappen, bescherming van vitale infrastructuur en stedelijke en nationale veiligheid. Werk dat vraagt om de specialistische kennis en expertise van professionals die vooroplopen in hun vakgebied.

Startup The Hague

Den Haag heeft een aantrekkelijk klimaat voor startups. De stad geeft ruim baan aan jonge pioniers die zich met hun bedrijf richten op innovaties met maatschappelijke impact. Een mooi voorbeeld is Boyan Slat die met zijn initiatief ‘The Ocean Cleanup’ vanuit Den Haag werkt aan een oplossing voor het probleem van plastic afval in de oceanen. Heb jij het ook in je om buiten de gebaande paden te treden en als startup aan de slag te gaan in Den Haag?

Creatieve sector

Den Haag is sterk in de creatieve sector. Dat vindt zijn basis in de aanwezigheid van internationaal gerenommeerde instellingen zoals de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunst en het Koninklijk Conservatorium. Hier komen kunstenaars, grafisch ontwerpers, interieurarchitecten, modeontwerpers, musici en dansers vandaan. In diverse hotspots door de stad vind je kunstpodia en creatieve bedrijven die zorgen voor een inspirerende omgeving om je creatieve kant maximaal te ontplooien!