Juridische opleidingen op het ROC Mondriaan

Den Haag is de stad van vrede en recht. De stad waar ze conflicten tussen landen vreedzaam op te lossen. Hier werken verschillende internationale organisaties hard om de vrede te bewaren. In Den Haag zijn er ook genoeg onderwijsinstellingen die juridische opleidingen aanbieden. De onderwijsinstellingen in onze stad bieden diverse interessante rechtenopleidingen. Wij zoomen in op twee interessante mbo-opleidingen die voor jou als toekomstige juridisch student mogelijk interessant zijn. Want waar kun je beter je rechtenopleiding doen, dan in de internationale hotspot van vrede en recht?

Mbo 4 Juridisch Administratief Medewerker

Bij de opleiding Juridisch Administratief Medewerker aan de het ROC Mondriaan leer je om te helpen bij de juridische voorbereiding van documenten. Verder leer je contact te onderhouden met cliënten en houd je je bezig met verschillende wetgevingen. Tijdens de opleiding verdiep jij je in de verschillende rechtsgebieden, belastingrecht, arbeidsrecht, sociale zekerheid en managementinformatie.

Een juridisch administratief medewerker kan na het afronden van de studie bij verschillende instellingen werken. Denk aan instellingen bij de overheid, zoals de gemeente. Je kunt ook aan de slag bij bedrijven, zoals een notaris- of advocatenkantoor.

Mbo 4 Sociaal Juridisch Medewerker

Een sociaal juridisch medewerker helpt graag mensen door middel van juridische ondersteuning. In deze rol is het uitermate belangrijk dat jij niet alleen binnen het vakgebied, maar ook op sociaal vlak bent ontwikkeld. Tijdens de opleiding doe je kennis op over de verschillende rechtsgebieden en leer je te begrijpen hoe belangrijk de belangen van klanten zijn.

Bij dit beroep krijg je vaak te maken met klanten die last hebben van persoonlijke problemen. Denk hierbij aan schulden en familiezaken. Daarom leer jij tijdens de opleiding hoe je in zulke bijzondere situaties moet handelen. Na de opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als schuldhulpverlener of als reclasseringsmedewerker.

Werkgelegenheid

In 2022 is het aantal wetten en regels in Nederland enorm gestegen en blijven er steeds meer bij komen. Het gevolg hiervan is dat het aantal juridisch goedgeschoolde mensen schaars is. Dit biedt voor jou als student juist veel kansen en mogelijkheden. Bedrijven en overheidsinstellingen zoeken sneller personeel met een afgeronde opleiding in de juridische sector dan voorheen. Deze grote vraag creëert daarom voor jou veel werkgelegenheid.

To do list

Lijkt het jou wel iets om aan de slag te gaan met een juridische opleiding? Dan is er werk aan de winkel. Want hoe kies je de juiste opleiding? Nou zo dus!

1: Oriënteer je goed. Lees je goed in en vergelijk verschillende de opleidingen met elkaar. Maak bijvoorbeeld een lijstje met verschillende opleidingen en schrijf de voor- en nadelen op.

2: Neem je vrienden of familie mee naar de open dagen. Om een beter beeld te krijgen is het slim om de onderwijsinstellingen te bezoeken. Je kunt dan vragen te stellen aan docenten en specialisten. Zo schets je een beter beeld voor jezelf.

3: Wees er op tijd bij. Als uiteindelijk de juiste opleiding gevonden hebt, schrijf je dan op tijd in. Onderwijsinstellingen hebben namelijk vaak een toelatingsprocedure.

Wil je meer weten over juridische opleidingen? Kijk dan op de website van het ROC.

Gepubliceerd op woensdag 28 september, 2022 / International Rule of Law / Legal & Policy / Humanitarian Affairs