ga direct naar de inhoud
menu

Security

Door de toegenomen innovatie en digitalisering wordt onze digitale veiligheid steeds belangrijker. We leven in een tijd waarin (gevoelige) gegevens in een database opgeslagen worden. Misschien kom jij voor je werk in aanraking met gevoelige gegevens. Het is natuurlijk ook belangrijk dat niet iedereen zomaar bij jouw persoonlijke informatie kan komen. Den Haag besteedt ook veel aandacht aan cyber security. Je vindt hier bijvoorbeeld een breed netwerk aan cybersecuritybedrijven en verschillende overheids- en kennisinstellingen. Den Haag is een Europees knooppunt voor cyber security.

Het belang van cyber security

Cyber security, wat betekent het nou precies? Verschillende netwerken, programma’s en systemen bevatten informatie. Deze informatie is niet voor iedereen bestemd. Het beschermen van deze informatie noemen we cyber security. De huidige digitalisering zorgt dat we steeds bewuster van onze digitale veiligheid moeten worden. Het blijven innoveren door cybersecuritybedrijven en -initiatieven speelt een belangrijke rol in het veilig houden van informatie. Je wilt natuurlijk niet dat hackers bij jouw gegevens kunnen.

Waarom is cyber security belangrijk voor Den Haag? Den Haag heeft vele overheidsinstanties. Je kunt je voorstellen dat hackers door een cyberaanval aan gevoelige informatie over burgers kunnen komen. Maar ook aan politiek-gerateerde informatie. Den Haag is immers het Nederlands politieke centrum.

Den Haag zet zich in voor cyber security

Den Haag werkt constant aan innovatieve cybersecurityoplossingen en kennisontwikkeling. Onze stad speelt niet alleen binnen Nederland een belangrijke rol op het gebied van cyber security, maar ook binnen Europa. Een goed voorbeeld hiervan is ‘The Hague Security Delta’ (HSD), het Europese cluster voor digitale veiligheid. De verschillende instellingen zorgen voor het aantrekken van kennis en expertise. Dit maakt Den Haag één van de cybersecuritycentra in de wereld. 

In Den Haag worden verschillende conferenties, hackatons en andere evenementen georganiseerd. Zo komen we samen tot nieuwe oplossingen. Door de constante vernieuwing is veel werkgelegenheid binnen deze sector. Je bent dan in Den Haag op de juiste plaats.

Citaat

Wist je dat? In Den Haag kun je een opleiding ‘Cyber Security’ volgen.

Blogs

Meer blogs