ga direct naar de inhoud
menu
Studeren | International Rule of Law

Studeren | International Rule of Law

Overweeg jij een studie in de sector Internationaal Recht? Dan is Den Haag de place to be! Deze stad is namelijk dé internationale stad van Vrede en Recht, waar de VN en het Internationaal Strafhof gevestigd zijn en bieden verschillende onderwijsinstellingen studies aan.

Den Haag heeft een aantal topopleidingen op het gebied van Internationaal Recht, die jou kunnen helpen om je carrière op te bouwen in dit vakgebied. De Universiteit Leiden Campus Den Haag biedt bijvoorbeeld een Bachelor en Master in International Studies, waarin je je kan specialiseren in International Relations & Diplomacy of International Organisation & Global Governance. De Universiteit Leiden is bovendien de enige universiteit in Nederland die een opleiding voor Public International Law aanbiedt.

Hier kun je dus alles leren over internationale wetgeving, mensenrechten en de politieke en sociale implicaties hiervan. Daarnaast heeft de Haagse Hogeschool verschillende opleidingen die gericht zijn op Internationaal Recht, zoals de opleidingen International and European Law en International and European Governance. Hier kun je jezelf voorbereiden op een carrière in internationale organisaties, NGO’s, advocatenkantoren en meer.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stage- en de carrièremogelijkheden in Den Haag. Den Haag is na New York de 2e VN-stad ter wereld en huisvest talloze internationale organisaties die zich bezighouden met internationaal recht. Tot de bekendste behoren het Internationaal Gerechtshof, het Permanente Hof van Arbitrage en het Internationaal Strafhof. Hier kun je waardevolle werkervaring opdoen en jezelf onderscheiden in deze betekenisvolle sector.

Wat Den Haag zo speciaal maakt? 

De stad heeft een bruisend stadsleven met de zee als achtertuin, Zomers vinden er leuke evenementen plaats en kun je chillen op de heerlijke terrassen of uit je bol gaan op een van de vele strandfeestjes. Daarnaast bieden de verschillende groene stadsparken de mogelijkheid om te onthaasten in de stad.

Kortom, Den Haag biedt een unieke kans voor studenten die geïnteresseerd zijn in Internationaal Recht. Hier kan je studeren, wonen en werken in een internationale omgeving, terwijl je jezelf voorbereidt op een boeiende en veelbelovende carrière. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in voor een opleiding in Den Haag en begin jouw reis naar een succesvolle toekomst in het Internationaal Recht!

Regelmatig plaatsen we interessante informatie over werken, studeren en leven in Den Haag op onze socials. Volg ons en blijf op de hoogte!

Enthousiast geworden over studeren in Den Haag? Lees meer >

Citaat

Een bruisend stadsleven met de zee en het strand in je achtertuin.

Blogs

Meer blogs