Just Peace

Den Haag, de stad van vrede en recht, is de thuishaven van talloze internationale rechtsinstellingen en organisaties die zich inzetten voor het bevorderen van vrede en recht wereldwijd.

Bouwen aan Vrede in Den Haag

Zo ook Just Peace. Just Peace is gevestigd in Den Haag en een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en The Hague Humanity Hub met tal van bijdragende organisaties die in Den Haag werken aan een vreedzamere en rechtvaardigere wereld. Gedurende het hele jaar laten zij zien hoe Den Haag op nationaal en internationaal niveau werkt aan vrede en recht, door middel van verhalen, evenementen en nog veel meer.

Vrede en recht tastbaar maken

Voor veel mensen is ‘Den Haag, stad van vrede en recht’ maar hoe komt dit tot uiting? Just Peace heeft als doel de verschillende manieren waarop het ecosysteem van Den Haag werkt aan vrede en recht, zowel nationaal als internationaal, onder de aandacht te brengen en het idee van een 'Internationale Stad van Vrede en Recht' tastbaarder te maken.

Carrièremogelijkheden

Daarnaast biedt Just Peace ook inspirerende carrièremogelijkheden. Den Haag is een knooppunt van internationale rechtsinstellingen en organisaties die regelmatig op zoek zijn naar jonge professionals met expertise op het gebied van internationaal recht.

Kortom, Just Peace biedt young professionals op het gebied van internationaal recht een unieke kans om bij te dragen aan vrede en gerechtigheid.

Ontdek meer >


Gepubliceerd op maandag 12 juni, 2023 / International Rule of Law