Geuzen- en Staten­kwartier

Daniela

Hi there! My name is Daniela, I’m Italian, and I live in the Geuzen- and Statenkwartier in The Hague. I came to the Netherlands in 2012 with my daughter in order to find the perfect place to live. I’ve definitely found that here! I currently work part-time as a business travel counsellor for the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). I’m also a representative for a media company and am involved in various freelance projects, such as my Italian blog and a project for expats in the Netherlands.

Daniela: "In Italië woonde ik in een dorpje aan zee. De ligging aan zee is waarom ik voor Den Haag heb gekozen. Het strand is hier heel mooi. En in het Geuzen- en Statenkwartier zit ik er super dichtbij!"

Het Geuzen- en Statenkwartier wordt gezien als het hart van de Internationale Zone in Den Haag. Hier vind je ontzettend veel internationale organisaties zoals het Internationaal Strafhof, Eurojust en dus ook het OPCW. Maar de wijk is ook gewoon een woonwijk met prachtige 19e-eeuwse architectuur en met mooie pleinen en lanen. Je vindt hier ook het Gemeentemuseum (met een unieke collectie van Piet Mondiraan) en de Frederik Hendriklaan die door locals ‘de Fred’ wordt genoemd.

Ik hou ervan over de Frederik Hendriklaan te lopen met al zijn bijzondere winkels en boetiekjes. Hier voel je echt het internationale karakter van de stad met goede restaurants, lunchrooms en de beste bakkers. Na het shoppen stop ik bij het Frederik Hendrikplein met mijn dochter. Terwijl zij daar speelt in de speeltuin geniet ik van het lezen van een boek of lekker kletsen met andere expats. We delen dan onze ervaringen en suggesties met betrekking tot het leven in Den Haag.

Wanneer ik freelance werk doe ik dat vaak in één van de vele koffiecorners met gratis wifi in het Zeeheldenkwartier of op het Noordeinde. Hier kan ik uren op mijn laptop werken en in de tussentijd ideeën delen met anderen. Den Haag is voor mij de beste plek om te wonen. Niet in de laatste plaats door het kilometers lange stand, de prachtige winkelstraten en de mooie parken om lekker bij te komen!

Daniela's vlog

What you need to know about Geuzen- and Statenkwartier

The Geuzen- and Statenkwartier is a popular district in The Hague, home to many international organisations as well as a large expat population. In this district you will find many historical, early 20th-century homes that are spacious and have an elegant feel. Several broad avenues run through the district, interspersed with beautiful squares and picturesque streets. This is also where you’ll find Frederik Hendriklaan, the popular shopping street, along with a wide array of restaurants. If you’re looking to catch your breath and enjoy stunning views of the sea, the Scheveningen promenade and the Pier are just a stone’s throw away. You also don’t have to go far for a walk amid lush greenery. Westbroekpark and the Scheveningse Bosjes are just around the corner. Here you can go for a stroll, get in some exercise, paddle around in boats or enjoy festivals in the spring and summertime, such as the Parade, a travelling theatre festival that comes to The Hague every summer.

Op de Frederik Hendriklaan, ook wel ‘de Fred’ genoemd door de locals, vind je een winkelgebied met een zeer breed aanbod. Van groente- en fruitstalletjes tot supermarkten en van de bekende winkelketens tot trendy boetiekjes. Ook kun je er prima terecht voor een goede kop koffie en een lekkere lunch of maaltijd. Ook in de nabijgelegen Aert van der Goesstraat vind je veel (vaak kleine zelfstandige) winkels. En op de fiets ben je binnen een kwartier in de binnenstad.

Prijsniveau
Het Geuzen en -Statenkwartier bestaat voor bijna de helft uit beneden- en bovenwoningen en voor ongeveer een kwart uit eengezinswoningen en herenhuizen. De wijk is één van de duurdere wijken van Den Haag. De gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen is € 543.963 en van appartementen € 228.055 (prijspeil 2015). Ongeveer 24% van de woningen in Geuzen- en Statenkwartier bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de afgelopen jaren veelal tussen de € 650 tot € 1.500 per maand.

Geuzen- and Statenkwartier on the map

Geuzen- en Staten­kwartier in cijfers