Scheveningen

Robin

I’m Robin and I live in Scheveningen, less than five minutes’ walk from the beach. I’m originally from Rotterdam. I’m passionate about surfing, so I set out to find the perfect place for me to live in the Netherlands with that in mind. I had done a lot of surfing in Hoek van Holland, which is a lovely, peaceful place to surf, but I couldn’t see myself living there. I love peace and quiet, but I also need a large city within close reach, where I can go and soak up the urban bustle when I feel like it.

Robin: "Ik kan geen betere plek bedenken voor mijn dochtertje om op te groeien."

Toen ik mijn vriendin leerde kennen woonde zij al in Den Haag wat voor mij alleen maar meer reden was om naar Den Haag te gaan. Samen met ons dochtertje hebben we nu een heerlijk huisje dat gelegen is in een rustig hofje vlak achter het strand. Het fijne aan Scheveningen vind ik het heerlijke dorpse gevoel waar iedereen je nog gedag zegt op straat. Je hebt er tal van leuke plekjes. Denk aan de pier die helemaal vernieuwd is. Er zitten nu heerlijke eettentjes, leuke cafeetjes en zelfs een reuzenrad voor een uniek uitzicht over de stad en de zee. De Keijzerstraat is heel gezellig met handige winkels zoals een Hema, een drogist en een supermarkt. Maar ook tal van leuke lunchrooms en eettentjes! 

Als surffotograaf, surfer en als vader zit ik in Scheveningen precies op mijn plek. Met mijn surffotografie is het belangrijk dat er goede surfers in het water liggen en de meeste vind je dan toch echt in Scheveningen. Sinds een half jaar heb ik samen met iemand anders de handen in elkaar geslagen om een Nederlands surfmagazine (muimagazine.nl) te maken. Veel mensen weten niet eens dat er gesurft kan worden in Nederland. Wij willen graag laten zien dat de golven die je normaal in Hawai, Indonesië of Frankrijk ziet ook gewoon in onze kleine Noordzee te vinden zijn. Ze zullen nooit zo hoog zijn als in de Atlantische Oceaan, maar er zijn gelukkig genoeg mooie dagen. Als lokale surfer van Scheveningen vind ik de mogelijkheden die je hier hebt om te surfen ideaal. Er zijn hier zoveel goede plekken!

Als vader kan ik mij geen betere plek bedenken om ons dochtertje op te voeden dan in het straatje waar we nu wonen. Ze kan heerlijk voor de deur buitenspelen zonder dat er een auto doorheen scheurt. We lopen zo naar het strand om in een grote zandbak te spelen en met speeltuinen en een kinderboerderij in de buurt is het helemaal compleet!

Robin's vlog

What you need to know about Scheveningen

In Scheveningen you will find dunes, beaches and the sea all within walking distance. If you live in Scheveningen, you can enjoy all this natural splendour every day. Go for a walk on the beach at sunset, hit the waves for a surfing session, or relax on a towel with a good book. Scheveningen features many houses that date back to before 1916, but there is also a lot of 1930s and 1980s architecture. If you’re in the mood for something different from the dunes, the beach and the sea, Scheveningen also borders an area that boasts a number of beautiful parks, including the Scheveningse Bosjes, Westbroekpark and Hubertuspark. Scheveningen consists of the Dorp (‘Village’), Haven (‘Harbour’) and Bad (‘Bath’) areas, each with their own distinct character.

Het 'Dorp', met de karakteristieke Oude Kerk en de Keizerstraat, is het ontmoetingspunt van vele bewoners. Dicht op elkaar gebouwde hofjes met smalle straatjes geven sommige delen nog een authentiek vissersdorpkarakter. De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen. Je vindt hier veel kleine winkels en eettentjes, maar ook een grote supermarkt.

Scheveningen ‘Haven’ heeft drie verschillende sferen. De eerste binnenhaven is de vissershaven waar elke dag de verse vis binnenkomt en het ruige karakter voelbaar is. Rond de tweede haven vind je leuke cafés en restaurants en liggen de zeilboten aangemeerd. Hier staan ook nieuwe appartementengebouwen met een prachtig uitzicht. Rond de derde binnenhaven verrijzen de komende tijd verschillende soorten woningen op een unieke nieuwbouwlocatie.

In ‘Bad’ vind je het historische Kurhaus, een bioscoop en het Circus Theater. Samen met de prachtige vernieuwde boulevard en de vele strandpaviljoens zorgen zij ervoor dat dit het toeristische hart van Scheveningen is. Maar ook bewoners vanuit de wijk zoeken vaak de gezellige drukte op voor een avondje uit of gewoon een wandeling.

Prijsniveau
In Scheveningen is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 308.239 en van appartementen € 186.811 (prijspeil 2015). Ongeveer 24% van de woningen in Scheveningen bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de afgelopen jaren boven de € 650 per maand.

Scheveningen on the map

Scheveningen in cijfers